Featured Posts
Recent Posts
1/13

Prof. dr. Amos Yong opent het academisch jaar van Foundation Academy of Amsterdam


Foundation Academy of Amsterdam start School of Theology. Op 10 september 2021 om 15.30 opent Professor Amos Yong het academisch jaar van de Foundation Academy of Amsterdam. Tevens zal er worden stilgestaan bij de naamsverandering van de theologische afdeling binnen de Academy, namelijk van ‘School of Divinity’ naar School of Theology.


Dr. Samuel Lee, oprichter en rector van Foundation Academy of Amsterdam: “Amos Yong is een goede vriend en vanaf de start van onze Academy als raadgever bij ons betrokken geweest. Het is een droom van ons beiden dat hij een keer naar Amsterdam komt. Op 10 september hebben we een digitaal voorproefje van wat hopelijk eens zal lukken!”


Dr. Amos Yong is Professor of Theology and Mission en decaan van de School of Theology and Mission van Fuller Theological Seminary in Californië (USA). Hij zal vanuit één van zijn favoriete teksten, Handelingen 1:8, spreken over ‘Hospitality and Migration: 21st Century Apostolic Witness in the Spirit of Jesus’. Vanuit de hedendaagse realiteit, polarisatie, vluchtelingencrisis en oorlogen en geweld, kijkt hij naar de rol van theologie en zending. Yong is, naast diverse theologische publicaties, onder andere bekend van zijn werken over gastvrijheid (Hospitality) en de interreligieus dialoog.


De opening is online te volgen, voor diegenen die hierbij aanwezig willen zijn, mail naar office@foundation.eu.com.

Foundation Academy of Amsterdam biedt academisch onderwijs aan mensen met een migratie achtergrond, ongedocumenteerden of anderszins personen die niet in aanmerking komen voor regulier onderwijs. Dit doet zij op het vlak van theologie, global studies en mensenrechten. De colleges vinden plaats in Amsterdam Zuid-Oost en via online onderwijs.


Voor de Pers:

Dr. Amos Yong staat open voor interviews, mail naar Laura Dijkhuizen (Academic Dean School of Divinity/Theology) voor meer informatie, eveneens met vragen n.a.v. bovenstaand bericht. Laura.dijkhuizen@foundation.eu.com